اولین جلسه هم‌اندیشی تأسیس اندیشکده مطالعات توسعه استان خراسان جنوبی در دانشگاه بیرجند برگزار شد

۲۵ آبان ۱۴۰۱ | ۱۸:۵۷ کد : ۲۱۱۰۷ اخبار برگزیده اخبار ستادی
اولین جلسه هم‌اندیشی تأسیس اندیشکده مطالعات توسعه استان خراسان جنوبی روز چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ با حضور دکتر اشرفی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی، دکتر محمدرضا مجیدی، مسئول پژوهشگاه تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام، دکتر لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند و جمعی از نخبگان و اعضای هیأت علمی در دانشگاه بیرجند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، اولین جلسه هم‌اندیشی تأسیس اندیشکده مطالعات توسعه استان خراسان جنوبی توسط دانشگاه بیرجند برگزار شد.
در اولین جلسه هم‌اندیشی تأسیس اندیشکده مطالعات توسعه استان خراسان جنوبی، دکتر لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند به ایده تشکیل اندیشکده مطالعات توسعه استان خراسان جنوبی در دانشگاه بیرجند پرداخت و ابراز امیدواری کرد: این اندیشکده با همکاری نخبگان اثرات مثمری در استان ایجاد نماید.
رئیس دانشگاه بیرجند ضمن اشاره به تاریخچه تشکیل اندیشکده‌ها و نقش آنها در توسعه کشورها افزود: برخی از کشورها همچون ژاپن، مالزی و چین از دهه 1950 میلادی به بعد به ایجاد اندیشکده‌ها پرداختند و در سایه تفکر و اندیشه اندیشمندان به جایگاه برتر اقتصادی دست یافتند. در کشور مالزی اتاق مدیریت معروف به 2020 وجود دارد که چراغ آن هرگز خاموش نمی‌شود و گروه‌های مختلف اندیش‌ورز به پژوهش و کاویدن در عرصه‌های مختلف اقتصادی، مدیریت، فرهنگ و اجتماع مشغولند و از این رهگذر جایگاه اقتصادی خودشان را در میان کشورهای مختلف ارتقاء داده‌اند.
دکتر محمدرضا مجیدی، مسئول پژوهشگاه تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت با اعلام اینکه این اندیشکده باید به عنوان گروه مرجع و با رویکرد عمل گرایانه اقدام نماید، گفت: اندیشکده مطالعات توسعه استان می‌تواند در بخش‌های مختلف بین الملل، دیپلماسی اقتصادی و سرمایه گذاری ورود نماید. دبیرکل مجمع  مجالس آسیایی ضمن تشکر و قدردانی از ریاست دانشگاه بیرجند در ایجاد این اندیشکده با محوریت دانشگاه بیرجند، به لزوم وجود نگاه وسیع در اجماع‌سازی گفتمانی، نخبگانی و بدنه اجتماعی در امر توسعه اشاره کرد. وی با اشاره به بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب اسلامی، ادامه داد: برای حل مسأله لازم است با همکاری اندیشکده‌ها، نظام مسائل را تعریف نماییم.
دکتر اشرفی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به لزوم مطالبه‌گری صحیح، بیان داشت: وجود اندیشکده می‌تواند اجرای سند توسعه و دیگر مسائل استان را مطالبه نماید.
در ادامه اولین جلسه هم‌اندیشی تأسیس اندیشکده مطالعات خراسان جنوبی، اعضای هیأت علمی و نخبگان به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
شایان ذکر است؛ اندیشکده مطالعات توسعه استان خراسان جنوبی  با محوریت دانشگاه بیرجند و حضور تمامی دستگاه‌ها و نخبگان مختلف علمی و سیاسی ایجاد می‌شود. اندیشکده مطالعات توسعه خراسان جنوبی با حضور و محوریت استاندار خراسان جنوبی، عالیترین مقام اجرایی استان به همگرایی و اجماع‌سازی بین دستگاه‌های مختلف استان می‌پردازد.
لازم به توضیح است؛ از دیگر اقدامات در دست اقدام دانشگاه بیرجند، ایجاد اندیشکده آینده پژوهی آموزش عالی استان خراسان جنوبی می‌باشد.