نشست تعاملات علمی و فرهنگی بینالمللی دانشگاه بیرجند با حوزه تمدنی شرق برگزار شد

به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، نشست تعاملات علمی و فرهنگی بینالمللی دانشگاه بیرجند با حضور نمایندگان کشورهای حوزه تمدنی شرق، روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت در سالن شکوه شرق این دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، دکتر لامعی گیو، رئیس دانشگاه بیرجند، ضمن خیرمقدم به مهمانان، گزارشی مختصر از فعالیتهای بینالمللی دانشگاه ارائه کرد. سپس دکتر روشن نظروف، نماینده دانشگاههای شرقشناسی تاشکند و علوم ازبکستان، پیشنهادهایی برای همکاریهای علمی مطرح نمود، از جمله:
- انعقاد تفاهمنامه بین دانشگاه بیرجند و دانشگاههای شرقشناسی تاشکند و علوم ازبکستان
- انجام پژوهشهای مشترک در زمینه منابع فارسی با استفاده از آرشیو غنی آکادمی علوم ازبکستان
- چاپ کتابها و مقالات مشترک در راستای منافع علمی دو طرف
دکتر غلام عباس ارباب خالص، دیپلمات سابق ایران در ترکمنستان و نماینده کنونی وزارت امور خارجه در خراسان شمالی، و خانم دکتر ابراهیمی، نماینده وزارت خارجه در خراسان جنوبی، نیز در این نشست حضور داشتند و به موفقیتهای دانشگاه بیرجند در جذب دانشجویان بینالمللی اشاره کردند.
نماینده کشور ازبکستان با تأکید بر وحدت تاریخی و فرهنگی ایران و آسیای مرکزی، پیشنهاد ایجاد پایگاه مجازی مشترک برای انتشار پژوهشهای علمی و فرهنگی را مطرح کرد.
نماینده قرقیزستان نیز با تشکر از میزبانی دانشگاه بیرجند، این دانشگاه را یک دانشگاه بینالمللی توصیف نمود و از آمادگی دانشگاه بیشکک برای انعقاد تفاهمنامه همکاری خبر داد. در لحظهای نمادین، وی با گذاشتن کلاه سنتی قرقیزی بر سر رئیس دانشگاه، این اقدام را نشانه احترام در فرهنگ آسیای مرکزی دانست.
خانم گلبخت خدای برگناوا، استاد دانشگاه فارابی قزاقستان، از همکاریهای موجود با دانشگاههای شهید بهشتی و علامه طباطبایی سخن گفت و اعلام کرد دانشگاه متبوعش آماده همکاری با دانشگاه بیرجند نیز هست.
نماینده تاجیکستان از محققان ایرانی دعوت کرد تا پژوهشهای خود را برای انتشار در دانشنامه تاجیکستان ارائه دهند. وی همچنین از تدوین سه جلد دانشنامه میراث فرهنگی خراسان بزرگ خبر داد و از پژوهشگران ایرانی خواست در این پروژه مشارکت کنند.
خانم دکتر ابراهیمی، نماینده وزارت خارجه در خراسان جنوبی، پیشنهاد ایجاد "راه ابریشم علمی" را مطرح نمود و گفت نمایندگی وزارت خارجه از این ابتکار و تقویت تعاملات علمی و فرهنگی حمایت خواهد کرد.
محمدعلی عزتزاده، دبیر انجمن ایرانشناسی ایران، از آمادگی این انجمن برای همکاری با دانشگاه بیرجند در انتشار نشریه ایرانشناسی در مطالعات شرق خبر داد.
در پایان، دکتر سام خانیانی، از احساسات ویژه خود در این نشست و حضور مهمانان آسیای مرکزی سخن گفت و از همکاریهای آینده ابراز امیدواری کرد.
به گفته دکتر نویدی نیا، مدیر روابط بین الملل دانشگاه بیرجند، این نشست با بحثهای تخصصی و تبادل نظر میان شرکتکنندگان به کار خود پایان داد. وی افزود قرار است نتایج این گفتوگوها در قالب تفاهمنامههای علمی و پروژههای مشترک عملیاتی شود.
نظر شما :