توسط محققان دانشگاه بیرجند و بهمنظور انجام طرحهای تحقیقاتی روی شترمرغ صورت گرفت؛
اثر سطوح فیبر محلول و نامحلول بر گوارشپذیری مواد مغذّی، انرژی قابل سوخت و ساز، عملکرد و شاخصهای خونی در جوجه شترمرغ
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، ایستگاه تحقیقاتی شترمرغ واحد دامپروری دانشگاه بیرجند در سال 1397 در راستای اجرای طرحهای تحقیقاتی روی شترمرغ ایجاد و راهاندازی شد و طرح مذکور اولین رساله اجرا شده در این ایستگاه بود. با توجه به گسترش سریع مراکز پرورش شترمرغ در استان طی 5 سال اخیر و نبود ایستگاه تحقیقات شترمرغ در جنوب و جنوب شرق کشور، ایستگاه مذکور بسیار ضروری به نظر میرسید. یافتههای این رساله نشان داد امکان استفاده از یونجه و تفاله چغندر قند در جیره شترمرغ تا 4 درصد بالاتر از توصیههای معتبر قبلی وجود دارد یافتههای این رساله نشان داد دامنه مناسب فیبر محلول در جیرهی شترمرغ از سن یک تا 2 ماهگی برابر5/7 تا 5/11 درصد، در سن 3 تا 4 ماهگی 6/7 تا 6/11 درصد و در سن 5 تا 6 ماهگی 25/8 تا 25/12 درصد است و دامنه مناسب فیبرنامحلول در جیرهی شترمرغ از سن یک تا 2 ماهگی 16 تا 20 درصد، در سن 3 تا 4 ماهگی 20 تا 24 درصد و در سن 5 تا 6 ماهگی 5/25 تا 5/29 درصد است. این یافته در زمینه فیبر محلول در جیره شترمرغ برای اولین بار در سطح بین المللی گزارش میشود و امید است بعنوان استانداردی در این زمینه مورد توجه قرار گیرد. از رساله مذکور یک مقاله علمی پژوهشی در مجله علوم دامی ایران پذیرفته شده و یک مقاله دیگر در مجله Tropical Animal Health and Production در دست داوری نهایی است.
این طرح توسط سید محمد میربهبهانی دانشجوی دوره دکتری گروه علوم دامی و به راهنمایی دکتر سید جواد حسینی واشان و دکتر محسن مجتهدی و مشاوره دکتر سید همایون فرهنگ فر و سید عبدالله حسینی اجرا شد. رساله مذکور به داوری دکتر سید محمد حسینی و دکتر نظر افضلی از دانشگاه بیرجند و دکتر محمد امیر کریمی ترشیزی از دانشگاه تربیت مدرس تهران به تأیید رسید.